Odemkněte potenciál systému POHODA

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Jakým způsobem evidovat v programu POHODA příspěvky zaměstnancům na dlouhodobý investiční produkt a pojištění dlouhodobé péče?

odpověď

Příspěvky zaměstnancům na dlouhodobý investiční produkt a pojištění dlouhodobé péče budete evidovat v agendě Mzdy/Personalistika na záložce Produkty na stáří.

Pro každý příspěvek zaměstnavatele na spoření na stáří lze přednastavit období platnosti, vybrat instituci, přednastavit částku a náležitosti pro platby.

Součet příspěvků zadaných na záložce Produkty na stáří vstoupí do vystavených mezd do části Produkty na stáří na záložce Čistá mzda. Zároveň zde uvidíte výši příspěvků, která je osvobozena od daně z příjmů a odvodů na sociální a zdravotní pojištění.
Pro rychlou kontrolu příspěvků si můžete v tabulce agendy Mzdy/příslušný měsíc zobrazit sloupce DIP a Pojištění. dl. péče. 

V agendě Mzdy/Personalistika naleznete tiskové sestavy Příspěvky zaměstnavatele na DIP, Soupiska srážek a příspěvků na DIP, Příspěvky zaměstnavatele na pojištění dlouhodobé péče a Soupis srážek a příspěvků na pojištění dlouhodobé péče. 

V agendě Nastavení/Globální nastavení můžete v sekci Mzdy/Předkontace nastavit předkontace pro zaúčtování jednotlivých druhů produktů spoření na stáří. 

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím