Odemkněte potenciál systému POHODA

Otázky a odpovědi pro personalistika a mzdy PAMICA



otázka

Lze v programu PAMICA vygenerovat hlášení o zaměstnání cizinců, které musí zaměstnavatelé od 1. července 2024 odesílat na Úřad práce ČR v elektronické podobě?

odpověď

Hlášení vytvoříte z agendy Pracovní poměry pomocí povelu Záznam/Hlášení cizinců. Zobrazí se průvodce, ve kterém zvolíte Druh hlášení (Informační karta nebo Sdělení) a Typ hlášení (Nástup nebo Ukončení). Po dokončení průvodce se vytvoří podání do agendy Hlášení cizinců, která slouží pro zpracování hlášení.
Vytvořené hlášení otevřete dvojklikem myši, pomocí klávesy Enter nebo povelem Otevřít hlášení (ENTER) dostupným z místní nabídky vyvolané přes pravé tlačítko myši. Otevřený formulář je rozdělený do několika sekcí. Údaje dostupné z agendy Personalistika a Pracovní poměry se do jednotlivých sekcí automaticky předvyplní. V případě potřeby je však můžete upravit nebo doplnit. Ostatní požadované údaje (např. Statut cizince, Adresa místa výkonu práce atd.) je potřeba vyplnit ručně až ve vytvořeném hlášení.
Zpracované a zkontrolované hlášení můžete následně odeslat do datové schránky úřadu práce nebo na rozhraní MPSV pomocí povelu Záznam/Odeslání hlášení…

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím