Odemkněte potenciál systému POHODA

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA



otázka

Na počítači s instalací programu POHODA je pro běh dalších programů vyžadována komponenta ACEDAO 2016, kterou program POHODA standardně nevyužívá kvůli chybám obsaženým v aktualizaci. Jak tuto komponentu povolit?

odpověď

Program PHODA vyžaduje pro svůj běh systémovou komponentu ACEDAO. V aktualizacích systému Microsoft Windows došlo u komponenty ACEDAO 2016 k zavedení chyb.  Například při spuštění nebo instalaci programu POHODA se program zastaví a dále nereaguje.

Chybu způsobuje konkrétně aktualizace KB5002160 pro komponentu ACEDAO MS Office 2016.

March 1, 2022, update for Office 2016 (KB5002160) (microsoft.com) Z těchto důvodů byla verze komponenty vyřazena z námi využívaných. 

Jak povolit použití komponenty 2016

Od release 13700 - aby byl umožněn v rámci jednoho počítače souběh programu POHODA a jiné aplikace, která využívá komponentu ACEDAO 2016, je možné zápisem do registru systému Windows povolit její použití i pro program POHODA. Tím dojde k tomu, že již nebude v systému dále nahrazována námi distribuovanou verzí.

Před samotným zápisem do registru je nutné si zajistit nejnovější verzí této komponenty. napříkad aktualizací MS Office nebo stažením její instalace zde.

V dalším kroku spusťte soubor zápisu do registru a potvrďte jeho použití. Soubory jsou ke stažení zde:

64 bitový systém Windows

32 bitový systém Windows

Po provedení zápisu do registru pak proveďte instalaci poslední verze komponenty nebo aktualizaci MS Office.

 

Od tohoto okamžiku bude program vždy načítat aktuálně zavedenou komponentu ACEDAO nehledě na verzi nebo aktualizaci.

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím

Podobné otázky